Gi ut din egen lydbok

Nå for tiden står digitale abonnementer for halvparten av alt boksalg. Derfor er det viktig at boken din også gis ut som lydbok. Ved hjelp av oss i Bookea kommer lydboken din ut overalt, også på viktige abonnementstjenester som Storytel, Bookbeat, Nextory mfl. som mange andre forlag ikke når ut til. Dersom du allerede har gitt ut boken din som lydbok på egen hånd men ikke har nådd ut til alle kanaler, er du også velkommen til å kontakte oss. Vi hjelper deg med å nå ut på strømmetjenestene. Det eneste du trenger å gjøre er å bestille en av lydbokpakkene og sende over et ferdig manus. Vi tar oss av resten. Selv om vi anbefaler at du utnytter vår ekspertise til lydbokproduksjonen din så kan vi selvsagt også hjelpe deg dersom du allerede har innspilte lydfiler. Ta en titt på pakken vår! Nedenfor finner du mer informasjon om lydbokutgivelse ved hjelp av våre fullservicetjenester for selvutgivere.

 

Våre fordelaktige lydbokpakker

 1. Bokpakke komplett
  Bokpakke komplett

  Bokpakken komplett passer for deg som vil utgi boken din i alle formater: papir, e-bok og lyd. Minst 300 trykte eksemplarer er inkludert, du får en personlig prosjektleder/forlegger og sparer 25–30 %

  Fra
  NOK 49 000,00

    

   • Sidebrekking
   • 300 trykte bøker
   • Personlig prosjektleder/forlegger
   • Du får hele Bokpakke
  Fra
  NOK 49 000,00
 2. Audio Premium
  Audio Premium

  Sammen deler vi på kostnadene. Det gjør at du som forfatter ikke trenger å betale spesielt mye for å få ut lydboken din i alle markeder – strømmet så vel som i nettbokhandel og på bibliotek.

  Fra
  NOK 59 900,00
   • Lydforlegger
   • Innlesere/skuespillerstemme
   • Publisering: Storytel, Bookbeat, Nextory m.fl.
   • Omslagsdesign
  Fra
  NOK 59 900,00
 3. Basis
  Basis

  Basis er pakken for deg som har lest inn og produsert lydbokfilene dine på egen hånd. Vi ordner kvalitetssikring og distribusjon på alle kanaler, f.eks. Storytel, Bookbeat, Nextory m.fl.

  Fra
  NOK 5 900,00

   • Lydforlegger

   • Gratis publisering

   • Publisering: Storytel, Bookbeat, Nextory m.fl.

   • Hele Forfatterpakken inngår

  Fra
  NOK 5 900,00

Boken din publiseres overalt hvor lydbøker finnes.

Bookea har siden 2008 hjulpet selvutgivere med å nå ut med verkene sine. Nå når det digitale bokmarkedet står for over halvparten av alt salg ser vi på det som en selvfølge at selvutgitte bøker skal kunne kjøpes og strømmes overalt hvor lydbøker finnes: Storytel, Bookbeat, Nextory, mfl.

Mange mindre forlag når ikke ut til alle de viktige strømmetjenestene men med oss når du ut overalt. Dersom du ønsker det kan vi også hjelpe deg med å lansere lydboken din i det internasjonale markedet. I dag er det av stor betydning at boken din er tilgjengelig hos så mange aktører som mulig.

Tips før du gir ut lydbok

Betydningen av riktig innleser

Innleseren blir stemmen til fortellingen din. Derfor er det viktig at du først og fremst velger om du vil ha en kvinnelig eller mannlig stemme til boken du har skrevet. Tenk også på om du vil gi innleseren instruksjoner om uttalen av visse begreper, navn m.m. som forekommer i teksten din eller om visse deler skal leses inn med en annen tone osv.

Betydningen av høy produksjonskvalitet.

Å lese inn en lydbok er et håndverk som krever tid og erfaring for å beherske. Derfor tar det tid å lese inn og produsere en lydbok av høy kvalitet. Regn med at en erfaren innleser trenger minst en og en halv time på å lese inn én lytteklar time. I tillegg kommer forberedelser og ferdigstilling av lydfilene.

Lese inn selv

På generelt grunnlag anbefaler vi ikke at forfatteren leser inn lydboken sin selv. Det finnes likevel tilfeller hvor det kan passe bra, f.eks. for en biografi. Leser du inn selv er det helt avgjørende at både innlesing og produksjon holder høy kvalitet – ikke bare for dine framtidige lyttere men også for at boka di skal aksepteres og tas inn i forhandlernes sortiment. Hvis du gir ut lydbok sammen med oss gjennom basispakken må du sende inn til oss en lydfil på ca. 1–2 minutter til bedømming.

Betydningen av et fint omslag

Et sjangerspesifikt omslag er om mulig enda viktigere for en lydbok enn for en trykt bok. Omslaget er det første en potensiell lytter ser og derfor er det viktig at omslaget ditt passer til fortellingen i boka.

Strømmetjenester

Det er ingen hemmelighet at flere og flere lytter til lydbøker. Bare de siste årene har lydbokmarkedet blitt fordoblet målt i antall lyttere. I 2021 kan digitale abonnementstjenester stå for en større del av boksalget enn den fysiske bokhandelen. Hvis man vil være sikker på å nå ut med fortellingen sin til så mange som mulig så må boken i dag finnes på strømmetjenestene.

En ny tidsalder

For deg som forfatter har strømmetjenesten den store fordelen at du konkurrerer på like vilkår sammenlignet med tradisjonelle forhandlere. Det skyldes at strømmetjenestene gir abonnentene lyttetips basert på hva man har hørt på og likt tidligere. Det innebærer at en ukjent debutant kan bli anbefalt like mye som en kjent forfatter, noe som også innebærer at vi har fått flere fremgangsrike forfatternavn etter at strømmetjenestene kom på markedet.

Alle formater

I dag er det standard at en bok gis ut i alle formater (papirbok, e-bok og lydbok). Dersom man vil nå så mange lesere som mulig må boken finnes i samtlige formater. Vi anbefaler varmt vår «Forfatterpakke komplett» der alt er inkludert: sidebrekking, omslagsdesign og utgivelse i samtlige formater. Det innebærer at boken din trykkes, publiseres som e-bok og produseres som lydbok.

Kontakt oss

973 30 909