null

Trykk dine bøker hos Bookea

Eksperter på boktrykking

Hos oss kan boken din trykkes til meget konkurransedyktige priser. Boktrykking er det vi kan best. Hvis du allerede har trykkeklare filer - om du har laget dem selv, eller fått hjelp fra dem av en venn eller designer - Bookea Trykkpakke er det riktige valget for deg.

Takket være mange års erfaring i trykking, har vi velutviklede trykkeri kontakter på en rekke trykkerier som trykker bøker av høyeste kvalitet. Når vi trykker bøker i store volum hver måned, har vi muligheten til å presse prisene lavere enn du kan selv, hvis du tar kontakt med trykkerier selv.

Hos oss får du en kontaktperson, som kan hjelpe deg å svare på eventuelle spørsmål angående produksjon av boken din, vi foreslår egnet format, papir osv. for boken.

Beste valget for boktrykking

Bookea trykker rundt 30.000 eksemplarer hver måned og er det beste valget for deg som ønsker å trykke boken din med en pålitelig, stabil, og erfaren partner.

Ved å trykke bøker gjennom oss trenger du ikke å kaste bort tiden å kontakte en rekke ulike trykkerier. Du vil alltid finne det beste og riktige trykkeriet for din botrykking.

Ved å bruke vår trykkepakke trenger du ikke å bekymre deg for om boken vil bli bra eller ikke - vi setter svært høye kvalitetsstandarder for trykkerier vi samarbeider med.

Merk at i tilfeller der du selv leverer trykkeklare filer, enten om du har fikset selv eller har brukt eksterne designere til å gjøre det, er du selv er ansvarlig for resultatet og for utformingen av filene

Hos Bookera er det billig å trykke bøker

Vi har forenklet prosessen så langt som mulig, for deg som kunde, uansett om du leverer ferdige trykkorginaler, eller bruke en av våre gunstige tilbud. Hos oss har du har kontakt med en person som er ansvarlig for hele prosessen.

Vi har en rekke forskjellige trykkerier vi samarbeider med, hvor alle leverer ferdige produkter av høyeste kvalitet. Når du sender inn forespørsel får vi priser fra flere trykkerier, som alle er spesialister på trykking bøker. Vi gjør dette for å gi deg så god pris som mulig. Trykkeriene vi jobber med, trykker bøker for flere av de største forlagene i Norden. Etter bestillingen får du en dedikert kontaktperson som håndterer kontakt med trykkeriene og som tar vare på dine trykkfiler og andre spørsmål som du kan ha om din bokproduksjon.

Dette er en stor fordel i forhold til jakt etter trykkeri på egen hånd. For det første har du et svensk selskap, som står som en kvalitetsgaranti - hvis du har funnet et trykkeri på egen hånd i utlandet kan det være vanskelig å vurdere kvaliteten, og det kan også være problematisk å håndtere kontakt med trykkeri personell. Hvis noe går galt, kan det også være vanskelig å klage. Som en lekmann kan det være vanskelig å forstå terminologien i bransjen. Vi vil hjelpe deg, slik at det ikke vil oppstå unødvendig kostbare misforståelser. Det er dermed tryggere å bruke Bookea enn å håndtere hele prosessen selv - og du får også en lavere pris gjennom oss, takket være våre volumrabatter. Hos Bookea er det billig å trykke bøker!

Bookea er en pålitelig partner for boktrykking.

Så enkelt er det å trykke bøker hos Bookea

Det er enkelt å bruke oss, bruk skjermaet under og vi kontakter deg. Last opp trykkfilene via skjemaet eller send en spesifikasjon. Inkluder informasjon om format, bindingstype (vi tilbyr trykte bøker i alle populære bindinger - hardcover, mykt cover, spiralbundet, flexicover med flere), antall sider, antall fargesider og eventuelle ønsker for papirvalg. Vend deg til en ekspert på trykking. Vi trykker alle slags bøker, som fotobøker, fagbøker, kokebøker, oppskriftsbøker, romaner, diktsamlinger, sleksbøker, krim og coffeetable bøker.

Hvis du ikke har trykkeklare filer, men trenger hjelp med å fullføre dem, anbefaler vi at du i stedet velger en av våre pakker og tjensterer. Alle har ikke tid til å investere i å utforme boken, men vil konsentrere seg om selve skrivingen. Derfor har vi rimelige tilbud hvor det meste er inkludert i kjøpet.

Hvis du har noen spørsmål, eller er er usikker på hvilket papir som passer best for boken din, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss, og vi anbefaler et passende alternativ. Bookea er din pålitelige, effektive og rimelige partner!

Spørsmål om trykking

Hvis du ønsker å trykke boken vil du sannsynligvis møte mange spørsmål. Her finner du de vanligste med de respektive svarene. Hvis du ikke finner svar på ditt spørsmål - ikke nøl med å kontakte oss.

Jeg mangler trykk klare filer - hva gjør jeg?

En trykk klar fil er en trykk-tilpasset PDF - filen for oppføringen, en for omslaget. Et boktrykkeri kan ikke trykke bok fra en Word-fil. Mange sette pris på å bidra til å utvikle en profesjonell trykkfil. Vi anbefaler at du bestiller den rimelige Bokpakken - der du blant annet vil bli tildelt en personlig prosjektleder. Du kommer også kunne lage boken din på nettet i vårt bokverktøy i fremtiden - det vil være helt gratis å bruke. Deretter kan du lage profesjonelle trykkfiler på egen hånd, uten å betale for en designer.

Hvor lang tid tar det å trykke en bok?

Normalt tar det 10 virkedager fra trykkeriet til å motta trykkferdige filer. Er det en større opplag av en innbundet bok? Da bør du regne med 4 uker. Selvfølgelig er det mulig å trykke raskere etter behov - kontakt oss for mer informasjon.

Hvordan lager jeg trykkferdige omslag?

En trykkferdig omslag er en enkelt fil som inneholder de tre delene av et et omslag- foran, bak og rygg. Les mer om tekniske spesifikasjoner på vår egen side om egenutgivelse. I Bokpakken inkluderer omslag design på kjøpet.

Hvor ligger trykkeriet?

Bookea er ikke et trykkeri, men vi samarbeider med utvalgte trykkerier Vi produserer de fleste bøkene i Baltikum og Øst Europa. Vi trykker også i Asia, hovedsakelig i India og Kina. Hvis leveringstidspunktet er viktigere enn prisen, kan vi også produsere boken i Norge.

Hva sier kundene våre om oss?

Jeg har utgitt to bøker i de siste seks månedene med Bookeas hjelp. Det jeg har satt pris på mest er rask håndtering og et profesjonelt preg med hensyn til omslag og grafisk design..

Gunnar Sommestad

Svenska resan av Gunnar Sommestad

Hva sier kundene våre om oss?

Jeg er veldig fornøyd med samarbeidet med Vulkan. Det har fungert enkelt og smidig.

Magnus Ljunggren

Rysk kulturmosaik. 200 miniatyrer 1988 - 2018 av Magnus Ljunggren

Hva sier kundene våre om oss?

Jeg synes samarbeidet har vært veldig bra og jeg er superfornøyd.

Modou Bah

Frihetsberövad av psykiatrin av Modou Bah

Innbundet hardcover

 

Innbundne bøker er ofte et kvalitetsstempel, og er som oftest med hardcover. Det gir et vakkert og holdbart inntrykk . Det er ikke uvanlig for innbundne bøker som skal trykkes med et såkalt "smussomslag" - noen ganger bruker vi det engelske begrepet "dust-jacket". Et beskyttende cover er et fjernbart ark, som brettes rundt det bundne omslaget. Ved å trykke boken som innbundet hardcover kommer boken til å skille seg ut, være iøynefallende og signaliserer at du tar din boken din på alvor. Innbundne bøker kan bære en høyere f- og konsumeringspris, noe som betyr at: du som forfatter kommer til å tjene mer. Derfor er det mange forfattere, som til tross for høye produksjonskostnader, velger å trykke innbunde bøker i hardcover.

De innbundne bøkene som trykkes gjennom våre samarbeids trykkerier, holder alltid den høyeste kvalitet. En innbundet bok er forskjellig fra en pocket bok på mange måter, men ikke minst fordi en innbundet bok er vanligvis sydd med lin tråd, i stedet for limt. Det er derfor de varer så mye lenger. En annen tydelig forskjell er forsiden og baksiden - selv i denne sammenhengen, oppstår det engelske begrepet "endpapers". Coveret er papirarket som kommer etter dekselet og før innsatsen. Dette gir boken et mer elegant design.

Softcover

Myke cover er mye billigere å produsere enn hardcover: spesielt i mindre utgaver. De er preget av et papirhylster i et litt tykkere papir som er limt til baksiden av boken. Pocketboken er et godt eksempel. Disse bøkene er ikke så holdbare som en bok i hardcover. Hvis det er viktig for deg som forfatter at boken ikke skal koste leseren for mye, bør du velge en bundet bok i soft cover.

Det er mange forskjellige design på softcover. Et meget populært format blant våre kunder er såkalt danske band (klaffer). Det er en bok med to faner på coveret som brettes inn mot innsatsen - hvor du bl.a kan plassere ditt forfatter-portrett.

Mer viktige begreper

 

 

 

 Laminering

Laminering er den tynne plastfilmen som trykkeriet legger rundt fronten av dekselet. Dette blir gjort for å beskytte dekselet mot fuktighet. De tre vanligste typer laminering er glans, matt og såkalte. Velvet touch.

 

 Folering

Du har sikkert sett bøker med tittel i gull eller sølv, er det vanligvis foliert. Folering er at trykkeriet : legger et tynt lag med folie i valgt design, vanligvis i metall farger, men det kan være i en hvilken som helst utforming. Folie er en enkel måte å gjøre boken mer attraktivt og luksuriøst..

 

 Stempling

Stempling kalles teknologien som gjør at deler av coveret stikker opp eller ned. Du har sikkert sett eksempel hvor tittelet stikker opp. Det gjøres slik ved å presse ut den delen av omslaget, som du vil skal gjøre leseren ekstra oppmerksom. Denne detaljen er vanligvis også UV-lakkert for å stikke ut enda mer.

 

  Klotband

Klotband kommer fra det engelske ordet "cloth”, som betyr stoff. Klotband er en bok hvor coveret er helt eller delvis dekket med stoff. Det gir et eksklusivt inntrykk og er kostbart å utføre. Mange gjennomarbeidede kokebøker er ofte produsert i denne varianten.

Kontakt oss

973 30 909

Valgmuligheter i boktrykkeriet vårt

 

Vi tilbyr i utgangspunktet alt som kan trykkes ut i form av bøker i alle prisklasser. Alt fra en enkel paperback-bok til en bundet jubileumsbok med gullfoliering. Nedenfor er en kort beskrivelse av ulike typer bøker og vilkår. Gjennom Vulkan kan du trykke på b.la. myk perm, flexibånd, spiralbånd, innbundet, bøker med UV-omslag, foliering, klutbånd, fullt fransk bånd, lærbundet, o.s.v..

Den tradisjonelle måten å trykke bøker på er offsettrykk, og det er også er den vanligste. De fleste bøker blir trykt ved offset-teknikk. Du har sikkert hørt om trykkplater, noe som er et konsept som kommer fra akkurat denne trykkteknikken. Det som skal trykkes, overføres da fra trykkplaten til papiret. Denne teknikken passer best for litt større utgaver (ca. 500 eksemplarer og fler) da det koster å produsere trykkplatene.

Digitaltrykk blir stadig mer vanlig. Det er spesielt vanlig når man skal trykke en mindre utgave - vi kan faktiskt trykke alt fra så lite som et eksemplar. Med digitaltrykk tilkommer det ikke noe oppstartskostnader, men på den annen side får man heller ikke noen volumfordeler, det vil si at prisen per utskrevet side forblir like høy, uansett antall trykte sider. En annen fordel med digitaltrykk, i tillegg til muligheten for å trykke én liten utgave, er at det hele går fort. Når det gjelder et lite antall bøker, kan de trykkes samme dag som trykkeriet vårt mottar de ferdige filene.

Hvordan trykke bok

 

 
 

Send inn førespørselen om å trykke

Legg ved trykkfilene via skjemaet, eller send en spesifikasjon. Inkluder opplysinger om format, bindingstype, antall sider, antall fargesider og eventuelle forespørsler om papirvalg. En ferdig trykkfil fil en PDF-fil som blitt tilpasset for å bli trykt - en for omslaget, en for materien (innmaten). En Word-fil kan aldri være trykklar.

 
 

Vi kontakter deg

Vi kontakter deg med et trykktilbud med de beste prisene for trykk av bok fra de trykkeriene vi samarbeider med.

 
 

Bestilling gjennomføres

Vi tar vare på bestillingen din og sender den til trykkeriet. Du vil få en dedikert kontaktperson fra oss som er i kontakt med trykkeriet og hjelper deg med alle dine spørsmål. Alt for å få deg til å føle deg trygg!

 
 

Dine bøker blir levert

Bøkene dine blir levert til adressen du angitt i trykktilbudet ditt. Selvfølgelig kan vi lagre dine trykte bøker. Vi har avtale med Sentraldistribusjon for lager og distribusjon. Du kan få levering til døren eller postkontoret. Ved presserende tilfeller kan vi tilby ekspresslevering - kontakt din personlige prosjektleder.